Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sillipyörykät ja perunat korinttikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 3 liotettua suolasillifileetä
  • 300 g kypsää, kylmää lihaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 muna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl perunajauhoa
  • valkopippuria
  • korppujauhoa

Korinttikastike

  • ½ korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl etikkaa (12% )
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi. Säästä keitinvesi. Keitä jauho voissa ja lisää vatkaten korinttiliemi, vähän kerrallaan, sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Saat väriä kastikkeeseen soijalla. Lisää korintit kastikkeeseen ja kiehauta. Kastike ei saa olla liian paksua.

2. Sillipyörykät: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli lihamyllyn pienireikäisimmän levyn läpi. Tai hienonna vähän aikaa monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon muna, perunajauho, pippuri ja kerma. Muotoile massasta pieni, litteitä pyöryköitä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia kauttaaltaan keskilämpöisellä pannulla.

Lisää aiheesta:

Sillipullat korinttikastikkeessaSillipihvit korinttikastikkeessaPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaPannupihvit sipuliliemessäLammsmäcka paprikakastikkeessaTillilihaa broilerista
KalapullatLiharuokaPääruoatKalaruoka

Entisajan ruokajärjestyksen mukaan maanantaisin tarjoiltiin silliä. Sillipyöryköitä tehtiin, kun sunnuntaipaistia oli jäänyt tähteeksi. Pyörykät tarjoiltiin kuoriperunoiden ja korinttikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat