Sillipyörykät ja perunat korinttikastikkeessa

Entisajan ruokajärjestyksen mukaan maanantaisin tarjoiltiin silliä. Sillipyöryköitä tehtiin, kun sunnuntaipaistia oli jäänyt tähteeksi. Pyörykät tarjoiltiin kuoriperunoiden ja korinttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 3 liotettua suolasillifileetä
  • 300 g kypsää, kylmää lihaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 muna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl perunajauhoa
  • valkopippuria
  • korppujauhoa

Korinttikastike

  • ½ korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl etikkaa (12% )
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi. Säästä keitinvesi. Keitä jauho voissa ja lisää vatkaten korinttiliemi, vähän kerrallaan, sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Saat väriä kastikkeeseen soijalla. Lisää korintit kastikkeeseen ja kiehauta. Kastike ei saa olla liian paksua.

2. Sillipyörykät: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli lihamyllyn pienireikäisimmän levyn läpi. Tai hienonna vähän aikaa monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon muna, perunajauho, pippuri ja kerma. Muotoile massasta pieni, litteitä pyöryköitä. Kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia kauttaaltaan keskilämpöisellä pannulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.