Sillilaatikkohoukutus
Erilaiset laatikkoruoat ovat kiitollisia niin valmistaa kuin tarjota. Tämänkin voi hyvin tehdä etukäteen paistamista vaille valmiiksi. Panet vain pariksikymmeneksi minuutiksi uuniin juuri ennen tarjoilua.
6-8 hengelle
- 5-6 keitettyä perunaa siivuina
- 1 iso sipuli siivuina
- 125 g silliä tillikastikkeessa
- 2 dl kahvikermaa
- 3 rkl makeaa sinappia
- 1 muna
- pippuria
- korppujauhoa
- 1 nippu tilliä silputtuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet perunaviipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä sitten sipuliviipaleet ja sillipalat ja päällimmäiseksi loput perunat.
2. Vatkaa yhteen muna, kerma, sinappi sekä rippunen pippuria ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja puolet tillisilpusta. Tähän asti ruoan voi esivalmistaa.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Sirota pinnalle loput tillit ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa