Sillikaviaaria ja uusia perunoita

Uudet potut ovat aito ja varma kesän merkki. Valmista helppo sillikaviaari pottujen kaveriksi.

Ainekset

  • 2 ( noin 180 g ) matjessillifileetä kuutioina
  • 1 dl tummaa leipää raastettua
  • 3 rkl sipulia hienonnettua
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 dl smetana
  • 0,5 l pieniä uusia perunoita keitettynä
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl mätiä

Valmistusohje

(4 annosta)

Sekoita keskenään sillikuutiot, leipäraaste, sipuli, ruohosipuli, tilli, mustapippuri ja ranskankerma. Anna vetäytyä puolisen tuntia kylmässä.

Viipaloi perunat noin yhden sentin viipaleiksi. Aseta lusikallinen sillisalaattia peruna viipaleen päälle. Koristele mädillä, ruohosipulilla ja tillillä. Nauti huurteisen oluen kera alkuruokana tai iltapalana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.