Silligratiini
Julkaistu
Onnistuaksesi hyvin silligratiinin kanssa on tärkeää valita silliä, joka ei ole liian suolaista tai vetistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g suolasillifileitä
- 8 keitettyä, kylmää perunaa (n. 400 g)
- 2 keltasipulia
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- 3 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli ohuesti. Paista viipaleet 1 rkl voita. Viipaloi keitetyt perunat.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lado kerroksittain perunaa, sipulia ja sillifileitä. Kaada päälle kerma, ripottele päälle korppujauhot ja viimeistele voinokareilla.
3. Paista gratiinia uunissa 20-25 minuuttia kunnes se on pinnalta kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta