Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silligratiini porsaankyljellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanhan ajan silligratiini maistuu joulupöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 250 g suolasillifileitä
  • 200 g porsaankylkeä
  • 750 g perunoita
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2½ dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä noin kuusi tuntia, vaihda välillä vesi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta sipuliviipaleet sivuun odottamaan. Leikkaa liha ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten noin sentin suikaleiksi. Paista lihasuikaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Älä kuitenkaan ruskista liikaa.

2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi. Voitele jäljelle jääneellä voilla uuninkestävä vuoka. Lado vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, silliä ja lihaa niin että ylimpänä on kerros perunoita. Ripottele kerrosten väliin valkopippuria.

3. Sekoita kerma, maito ja jauhot tasaiseksi kastikkeeksi, kaada vuokaan ja paista noin tunti.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaSuutarinlaatikkoSuutarinlaatikkoNaudanpaisti kermakastikkeessaRydbergin pihvi keltuaisellaVasikanpaisti tillikastikkeessa
KalagratiiniKananmunatonJouluPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera