Silligratiini porsaankyljellä

Vanhan ajan silligratiini maistuu joulupöydässä.

4 annosta

  • 250 g suolasillifileitä
  • 200 g porsaankylkeä
  • 750 g perunoita
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2½ dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Liota sillifileitä noin kuusi tuntia, vaihda välillä vesi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta sipuliviipaleet sivuun odottamaan. Leikkaa liha ensin ohuiksi viipaleiksi ja sitten noin sentin suikaleiksi. Paista lihasuikaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Älä kuitenkaan ruskista liikaa.

2. Kuori perunat ja leikkaa ne noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi. Voitele jäljelle jääneellä voilla uuninkestävä vuoka. Lado vuokaan kerroksittain perunoita, sipulia, silliä ja lihaa niin että ylimpänä on kerros perunoita. Ripottele kerrosten väliin valkopippuria.

3. Sekoita kerma, maito ja jauhot tasaiseksi kastikkeeksi, kaada vuokaan ja paista noin tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.