Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
  • 800 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 dl kulutusmaitoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 dl vaaleaa sinappijauhetta
  • 1 dl erittäin voimakasta, kylmää kahvia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 maustemittaa sokeria
  • säilöttyjä punajuuria

Valmistusohje

1. Aloita perunoista. Kuori ja kuutioi ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipuli voissa kullanruskeiksi. Puuteroi vehnäjauhoilla, sekoita, lisää liemikuutio ja maito. Keitä perunat pehmeiksi miedolla lämmöllä, suolaa ja pippuroi.

2. Leikkaa muutama viilto makkaroihin ja paista ne läpikotaisin miedolla lämmöllä. Sekoita sinappijauhe kahviin, seos paksuuntuu sekoittamisen myötä. Mausta suolalla ja sokerilla.

3. Tarjoile makkarat skoonelaisten perunoiden kera, ripottele koristeeksi persiljaa, tarjoa niiden kanssa voimakasta sinappia ja punajuuria.

Lisää aiheesta:

Ihramakkara ja skoonenperunatMaksaa ja perunamuhennostaSilavamakkaraa perunamuusin ja punajuurten keraSianpotkaa WesterwaldistaLehtikaalipata Oldenburgista sianlihan ja makkaran kanssaIsoäidin porsaskääryleet
Paistettu makkaraKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, isterbandit, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Makkaroiden kera tarjoillaan tavallisesti muhennettuja perunoita, punajuuria ja sinappia. Tässä saat myös kotitekoisen sinapin ohjeen.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu makkara
  • 11.07.202108:00
    Makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Makkara-kasvispaistos

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Nakkipannu

  • 18.02.201300:00
    Lastenkutsut

    Makkaraa lisätäytteellä