Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera
Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, isterbandit, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Makkaroiden kera tarjoillaan tavallisesti muhennettuja perunoita, punajuuria ja sinappia. Tässä saat myös kotitekoisen sinapin ohjeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
- 800 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 1 lihaliemikuutio
- 3 dl kulutusmaitoa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- hienonnettua persiljaa
- 1 dl vaaleaa sinappijauhetta
- 1 dl erittäin voimakasta, kylmää kahvia
- 1 maustemitta suolaa
- 2 maustemittaa sokeria
- säilöttyjä punajuuria
Valmistusohje
1. Aloita perunoista. Kuori ja kuutioi ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipuli voissa kullanruskeiksi. Puuteroi vehnäjauhoilla, sekoita, lisää liemikuutio ja maito. Keitä perunat pehmeiksi miedolla lämmöllä, suolaa ja pippuroi.
2. Leikkaa muutama viilto makkaroihin ja paista ne läpikotaisin miedolla lämmöllä. Sekoita sinappijauhe kahviin, seos paksuuntuu sekoittamisen myötä. Mausta suolalla ja sokerilla.
3. Tarjoile makkarat skoonelaisten perunoiden kera, ripottele koristeeksi persiljaa, tarjoa niiden kanssa voimakasta sinappia ja punajuuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti