Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera

Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, isterbandit, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Makkaroiden kera tarjoillaan tavallisesti muhennettuja perunoita, punajuuria ja sinappia. Tässä saat myös kotitekoisen sinapin ohjeen.

Neljälle

  • 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
  • 800 g perunoita
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 dl kulutusmaitoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 dl vaaleaa sinappijauhetta
  • 1 dl erittäin voimakasta, kylmää kahvia
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 maustemittaa sokeria
  • säilöttyjä punajuuria

Valmistusohje

1. Aloita perunoista. Kuori ja kuutioi ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipuli voissa kullanruskeiksi. Puuteroi vehnäjauhoilla, sekoita, lisää liemikuutio ja maito. Keitä perunat pehmeiksi miedolla lämmöllä, suolaa ja pippuroi.

2. Leikkaa muutama viilto makkaroihin ja paista ne läpikotaisin miedolla lämmöllä. Sekoita sinappijauhe kahviin, seos paksuuntuu sekoittamisen myötä. Mausta suolalla ja sokerilla.

3. Tarjoile makkarat skoonelaisten perunoiden kera, ripottele koristeeksi persiljaa, tarjoa niiden kanssa voimakasta sinappia ja punajuuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.