Mainos
Mainos

Silakkamarkkinoiden kunniaksi silakkaa japanilaisittain eli silakkatempuraa ja piimädressingiä, olkaa hyvät! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja

Tempurataikina

  • 2,5 dl vehnäjauho
  • 1 tl suola
  • 2,5 dl jääkylmää vichy
  • muutama jääkuutio

friteeraamiseen

  • rypsiöljyä

Piimädressing

  • 1dl piimää
  • 1dl creme fraiche
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 1tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Laita friteerausöljy kuumenemaan. Valmista ensin tempurataikina. Sekoita suola ja vehnäjauho. Ilmaa seos siivilän läpi. Sekoita varovasti jääkylmän vichyn kanssa. Älä sekoita liikaa koska muuten taikinaan kehittyy sitkoa. Lisää muutama jääpala että taikina on varmasti kylmää.

Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pyöräytä fileet vehnäjauhossa. Upota fileet sitten tempurataikinaan ja nosta suoraan kuumaan öljyyn. (n. 180 astetta). Paista muutama minuutti tai kunnes silakkatempurat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Sekoita piimädressingin ainekset kulhossa ja tarjoile silakkatempurat kastikkeen ja tuoreen tillin kera.

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.