Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkatempura & piimädressing

MTV
Julkaistu 05.10.2017 07:24

MTV LIFESTYLE

Silakkamarkkinoiden kunniaksi silakkaa japanilaisittain eli silakkatempuraa ja piimädressingiä, olkaa hyvät! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja

Tempurataikina

  • 2,5 dl vehnäjauho
  • 1 tl suola
  • 2,5 dl jääkylmää vichy
  • muutama jääkuutio

friteeraamiseen

  • rypsiöljyä

Piimädressing

  • 1dl piimää
  • 1dl creme fraiche
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 1tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Laita friteerausöljy kuumenemaan. Valmista ensin tempurataikina. Sekoita suola ja vehnäjauho. Ilmaa seos siivilän läpi. Sekoita varovasti jääkylmän vichyn kanssa. Älä sekoita liikaa koska muuten taikinaan kehittyy sitkoa. Lisää muutama jääpala että taikina on varmasti kylmää.

Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pyöräytä fileet vehnäjauhossa. Upota fileet sitten tempurataikinaan ja nosta suoraan kuumaan öljyyn. (n. 180 astetta). Paista muutama minuutti tai kunnes silakkatempurat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Sekoita piimädressingin ainekset kulhossa ja tarjoile silakkatempurat kastikkeen ja tuoreen tillin kera.


Lisää aiheesta:

KalakrustaditTempurafriteerattu ravioliRiimihärkä-tempuraFriteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaKirpeät silakatTäytetyt persiljakampelat
SilakkaaFriteerattu kalaHuomenta SuomiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä