Silakkatempura & piimädressing
Silakkamarkkinoiden kunniaksi silakkaa japanilaisittain eli silakkatempuraa ja piimädressingiä, olkaa hyvät! Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 500 g silakkafileitä
- 1 dl vehnäjauhoja
Tempurataikina
- 2,5 dl vehnäjauho
- 1 tl suola
- 2,5 dl jääkylmää vichy
- muutama jääkuutio
friteeraamiseen
- rypsiöljyä
Piimädressing
- 1dl piimää
- 1dl creme fraiche
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 raastettu valkosipulin kynsi
- 1tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Laita friteerausöljy kuumenemaan. Valmista ensin tempurataikina. Sekoita suola ja vehnäjauho. Ilmaa seos siivilän läpi. Sekoita varovasti jääkylmän vichyn kanssa. Älä sekoita liikaa koska muuten taikinaan kehittyy sitkoa. Lisää muutama jääpala että taikina on varmasti kylmää.
Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pyöräytä fileet vehnäjauhossa. Upota fileet sitten tempurataikinaan ja nosta suoraan kuumaan öljyyn. (n. 180 astetta). Paista muutama minuutti tai kunnes silakkatempurat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Sekoita piimädressingin ainekset kulhossa ja tarjoile silakkatempurat kastikkeen ja tuoreen tillin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan