Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkatapakset

Julkaistu 04.04.2014 11:52

Resepti: Pro Kala ry.

Ainekset

  • Purkki tai kaksi valmiiksi marinoituja silakoita tai 600 g silakkafileitä

  • Marinadi:

  • 1 - 1 ½ dl valkoviinietikkaa
  • 
1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 
2 tl merisuolaa
  • 
1 -2 valkosipulinkynsi

  • Lisäksi: 
tuoretta persiljaa
roseepippureita tai tuoretta tilliä

  • 6 – 8 perunaa

  • valkosipulituorejuustoa
  • 
salaatinlehtiä

Valmistusohje

Poista silakkafileistä nahka. Sekoita marinadin ainekset keskenään, valkosipuli kuorittuna ja hienonnettuna.

Lado nahattomat silakkafileet marinadiin. Nostele kahden lusikan avulla, jotta marinadi peittää kaikki fileet. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Keitä kuoripäälliset perunat ja anna niiden jäähtyä viileässä seuraavaan päivään.

Valuta silakkafileet liemestä. Kuori ja leikkaa perunat poikittain paksuhkoiksi viipaleiksi. Asettele perunaviipaleet tarjolle suupaloina laakealle tarjoiluvadille.

Sipaise jokaiselle perunaviipaleelle valkosipulituorejuustoa ja aseta sopivan kokoiseksi revittyä salaatinlehteä. Kiinnitä päälle cocktailtikun avulla rullalle kääräisty, marinoitu silakkafilee.

Koristele murskatulla roseepippurilla, persiljalla tai hienonnetulla tillillä. Tarjoa noutopöydässä pienenä suolapalana.

Lisää aiheesta:

Savusilakkatoast saaristolaisleivälläPaistettua kalafileetä perunapadan keraGratinoitua lohta ja kuhaaTomaattisilakatKirpeät silakatHalstratut silakat
TapaksetSilakkaaKevään juhlatAjankohtaistaBrunssiNopeat ja helpotAlkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tapakset
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Tapenadeleivät

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Feta-paprikatapakset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-katkaraputapakset

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Appelsiini-artisokkatapas