Silakkapihvit

Silakkapihvit on todellinen klassikkoruoka. Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella pihvit paistuvat nopeasti ja maistuvat herkullisilta. Näitä kannattaa kokeilla.

Ainekset

  • 500 g silakkafileetä
  • nippu tilliä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 100 g voita

Valmistusohje

Aseta puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle, nahkapuoli alaspäin.

Mausta ne tilli- ja sipulihakkeella sekä suolalla ja pippurilla.

Nosta silakkafilee edellisen päälle ja ripottele päälle ruisjauhoja siivilän läpi.

Käännä pihvit ja tee jauhotus myös toiselle puolelle.

Sulata pannussa voita ja paista pihvit siinä rapeiksi.

Tarjoa lisäkkeenä perunasosetta tai tillimuhennettuja perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.