Silakkapihvit etikkaliemessä

Tämä on yksi rannikkosuomalaisia kotiruokaklassikkoja, joka sopii hyvin alkuruoaksi, noutopöytään, joulupöytään, arkeen ja juhlaan.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl voita + paistamiseen
  • persiljaa, tilliä

Liemi

  • ½ dl etikka
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 6 kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

  • suikaloitu purjo
  • ohuelti suikaloitua porkkanaa

Valmistusohje

1. Sekoita yhteen kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi. Sekoita korppujauho, jauho, suola ja pippuri lautasella. Silppua persilja ja tilli ja sekoita silput voihin.

2. Paina aina kaksi silakkafileetä yhteen nahkapuolet ulospäin ja jaa väleihin vihreä yrttivoi. Kääntele silakkapihvit korppujauhoseoksessa.

3. Ruskista voi paistinpannussa ja paista silakkapihvit ruskeiksi kummaltakin puolelta. Lado pihvit vuokaan ja kaada jäähtynyt etikkaliemi niiden päälle. Pane silakkapihvit liemineen kylmään seuraavaan päivään asti. Ripottele niiden pinnalle purjo- ja porkkanasuikaleita ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.