Tämä on yksi rannikkosuomalaisia kotiruokaklassikkoja, joka sopii hyvin alkuruoaksi, noutopöytään, joulupöytään, arkeen ja juhlaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- ½ dl korppujauhoa
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- 2 rkl voita + paistamiseen
- persiljaa, tilliä
Liemi
- ½ dl etikka
- 2 ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 1 punasipuli viipaleina
- 6 kokonaista maustepippuria
Tarjoiluun
- suikaloitu purjo
- ohuelti suikaloitua porkkanaa
Valmistusohje
1. Sekoita yhteen kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi. Sekoita korppujauho, jauho, suola ja pippuri lautasella. Silppua persilja ja tilli ja sekoita silput voihin.
2. Paina aina kaksi silakkafileetä yhteen nahkapuolet ulospäin ja jaa väleihin vihreä yrttivoi. Kääntele silakkapihvit korppujauhoseoksessa.
3. Ruskista voi paistinpannussa ja paista silakkapihvit ruskeiksi kummaltakin puolelta. Lado pihvit vuokaan ja kaada jäähtynyt etikkaliemi niiden päälle. Pane silakkapihvit liemineen kylmään seuraavaan päivään asti. Ripottele niiden pinnalle purjo- ja porkkanasuikaleita ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.