Silakkalaatikko
Ellei tuoretta silakkaa ole saatavissa, useimmiten pakastettuja silakkafileitä on, ja ne sopivat hyvin tähän ruokaan.
Neljälle
- 500 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu persiljaa
- 20 cm purjoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl vaaleaa dijonsinappia
- korppujauhoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Suolaa silakkafileiden lihapuoli. Silppua persilja ja purjo ja jaa silput fileiden päälle. Taivuta fileet kaksinkerroin ja lado ne uunivuokaan.
2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä fileiden päälle.
3. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoa ja laita uunin keskitasolle 20-30 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut