Silakkalaatikko mätitahnakermalla
Tämä on herkullinen ja helppo klassinen silakkaruoka.
Neljälle
- 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600 g silakkafileitä
- suolaa
- 1-1 ½ dl hienonnettua tilliä
- 1-1 ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1-1 ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 dl kuohukermaa
- ½-1 tuubi mätitahnaa
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruodot. Laita fileet lihapuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Suolaa.
2. Voitele uunivuoka kevyesti. Sekoita yrtit ja laita puolet niistä vuoan pohjalle. Kääri kalat rullalle ja laita ne tiiviisti vuokaan, peitä lopuilla yrteillä. Vatkaa kerma, mausta mätitahnalla. Kaada seos kalojen päälle niin että se valuu myös kalojen väliin.
3. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa