Silakkalaatikko mätitahnakermalla
Tämä on herkullinen ja helppo klassinen silakkaruoka.
Neljälle
- 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600 g silakkafileitä
- suolaa
- 1-1 ½ dl hienonnettua tilliä
- 1-1 ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1-1 ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 2 dl kuohukermaa
- ½-1 tuubi mätitahnaa
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruodot. Laita fileet lihapuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Suolaa.
2. Voitele uunivuoka kevyesti. Sekoita yrtit ja laita puolet niistä vuoan pohjalle. Kääri kalat rullalle ja laita ne tiiviisti vuokaan, peitä lopuilla yrteillä. Vatkaa kerma, mausta mätitahnalla. Kaada seos kalojen päälle niin että se valuu myös kalojen väliin.
3. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta