Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkalaatikko mätitahnakermalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen ja helppo klassinen silakkaruoka.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • suolaa
  • 1-1 ½ dl hienonnettua tilliä
  • 1-1 ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1-1 ½ dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½-1 tuubi mätitahnaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Perkaa kalat ja poista selkäruodot. Laita fileet lihapuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Suolaa.

2. Voitele uunivuoka kevyesti. Sekoita yrtit ja laita puolet niistä vuoan pohjalle. Kääri kalat rullalle ja laita ne tiiviisti vuokaan, peitä lopuilla yrteillä. Vatkaa kerma, mausta mätitahnalla. Kaada seos kalojen päälle niin että se valuu myös kalojen väliin.

3. Paista laatikkoa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitetyt silakkafileet timjamillaSilakkagratiinia chililläSäilötyt silakkapihvitSaaristolaissilakatKeitettyä, anjovismaustettua turskaaEmännän maukkaat mätitahnasilakat
SilakkalaatikkoPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mätitahnasilakat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Nils Emilin silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moderni silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta