Silakkalaatikko
Maukas silakkalaatikko syntyy helposti. Tarjoile laatikko salaatin sekä ruisleivän kanssa.
Ainekset
- Neljälle hengelle
- 1 kg perunoita
- 200 g silakkafileitä
- 150 g possunkylkeä tai pekonia
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 7 dl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
koristeluun
- 3 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Kuori perunat ja suikaloi ne. Ripottele suolaa perunoiden sekaan ja anna maustua hetki. Kuullota hienonnettu sipuli pannussa ja leikkaa siinä välissä silakkafileet sekä pekoni suikaleiksi. Sekoita maito, muna, jauhot sekä mausteet keskenään.
Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet sekaisin vuokaan ja kaada lopuksi munamaito seoksen päälle. Ripottele lopuksi korppujauhot päälle ja anna kypsyä uunissa 160 asteessa tunnin ajan. Anna laatikon vetäytyä 15 minuutin ajan ja tarjoile salaatin sekä ruisleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti