Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Silakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas silakkalaatikko syntyy helposti. Tarjoile laatikko salaatin sekä ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle hengelle
  • 1 kg perunoita
  • 200 g silakkafileitä
  • 150 g possunkylkeä tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 7 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

koristeluun

  • 3 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori perunat ja suikaloi ne. Ripottele suolaa perunoiden sekaan ja anna maustua hetki. Kuullota hienonnettu sipuli pannussa ja leikkaa siinä välissä silakkafileet sekä pekoni suikaleiksi. Sekoita maito, muna, jauhot sekä mausteet keskenään.

Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet sekaisin vuokaan ja kaada lopuksi munamaito seoksen päälle. Ripottele lopuksi korppujauhot päälle ja anna kypsyä uunissa 160 asteessa tunnin ajan. Anna laatikon vetäytyä 15 minuutin ajan ja tarjoile salaatin sekä ruisleivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaAnjovislaatikko tillilläMuna-anjovislaatikkoSillilaatikkohoukutusNopea kala-parsakaaligratiiniJauheliha-perunalaatikko tomaatilla
SilakkalaatikkoLiharuokaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mätitahnasilakat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Nils Emilin silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moderni silakkalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta