Silakkaa munamarinadissa

Silakan marinoitumiseen on varattava noin tunti aikaa. Tarjoa lisänä maukasta perunamuhennosta. Silakan päällä maistuu vanhan ajan tapaan tilkka etikkaa.

4 annosta

  • 1 kg samankokoisia silakoita
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • voita
  • karkeita ruisjauhoja

Tarjoiluun

  • perunamuhennosta
  • etikkaa

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Poista pää ja selkäevät, mutta jätä halutessasi pyrstö koristeeksi. Mausta suolalla.

2. Vatkaa muna kerman kera. Pane silakat seokseen ja anna olla siellä noin tunnin ajan.

3. Ruskista reilusti voita kookkaalla paistinpannulla. Poimi silakat marinadista yksitellen. Taita ne niin, että ne näyttävät kokonaisilta, pyörittele ruisjauhoissa ja paista tummanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile vastapaistettuina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!