Silakka-persiljavuoka

Vihreä muunnos perinteisestä silakkavuoasta.

Neljälle

  • 500 g perattuja silakoita
  • 2 dl persiljasilppua
  • ½ purjo silppuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl dijonsinappia
  • korppujauhoa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä selkäruodottomaksi käsitellyt silakat työpöydälle ja suolaa ne. Sekoita persilja- ja purjosilput ja jaa ne silakoiden päälle. Taita kalat poikittain kaksinkerroin ja lado uunivuokaan.

2. Vatkaa kerma kevyesti, mausta sinapilla ja levitä kalojen päälle. Ripota pinnalle vähän korppujauhoa ja paista uunin keskiosassa 20-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja