Silakka-aladobi
Juhlallinen hyytelö näyttää tyylikkäältä seisovassa pöydässä. Tarjoile aladobi kermaviili-yrttikastikkeen kera.
Neljälle-kuudelle
- 700 g silakkapihvejä
Liemi
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 rkl etikkaa
- 10 kokonaista valkopippuria
- 4-6 neilikkaa
- 1 laakerinlehti
Hyytelö
- 1 l kalalientä kuutiosta
- 10 liivatelehteä
Vuokaan
- 1 pieni pkt pakastettuja herneitä
- 300 g kuorellisia katkarapuja
- ½ lavakurkku
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Kääri silakat rullalle nahkapuoli ulospäin ja laita ne tiiviisti matalaan pataan. Kaada päälle liemi ja keitä silakoita hiljalleen kannen alla lähes kypsiksi, n. 5 minuuttia. Anna niiden jäähtyä liemessä.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumassa kalaliemessä.
3. Ota esiin vuoka tai kulho hyytelölle. Laita pohjalle hieman herneitä ja kymmenkunta katkarapua, kaada päälle hieman lientä. Laita vuoka kylmään kunnes hyytelö alkaa jähmettyä.
4. Täytä vuoka kerroksittain silakkarullilla, kurkkuviipaleilla, tomaattilohkoilla, sipulirenkailla, munaviipaleilla, herneillä ja katkaravuilla. Kaada päälle loput liemestä niin että ainekset peittyvät ja anna aladobin hyytyä jääkaapissa, vähintään 8 tuntia.
5. Kasta vuoan alaosa kuumaan veteen ja kumoa hyytelö vadille. Koristele tomaatilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti