Siikaa suolakuoressa
Valmista maukasta siikaa suolakuoressa. Mehukkaan kalan voit tarjota perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 kg karkeaa merisuolaa
- 1 kokonainen siika suomustettuna
- 1/2 pnt persiljaa
- 1/2 pnt basilikaa
- 1 limetti
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
Kaada puolet suolasta kapeaan uunivuokaan. Nosta siika suolan päälle ja hiero kevyesti suolaa sen sisälle. Pyörittele revityt yrtit limetillä maustetussa öljyssä ja täytä kala niillä. Levitä loppu suola kalan päälle.
Kypsennä kalaa 180c kiertoilmauunissa 40 minuuttia. Riko suolakuori, avaa mehukas kala ja tarjoile perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 310 kcal
Keitetyt perunat lisäävät annoksen energiaa 90 kcal, mutta tuovat siihen kaivattua hiilihydraattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan