Sienitäytteiset tomaatit

Nyt grillissä tirisevät maistuvat tomaatit. Tarjoa näitä joko alkupalana tai kevyenä pääruokana.

Ainekset

  • 1 rasia siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • 1 prk tomaattimaustettua ranskankermaa
  • rosmariinia
  • 8 isoa tomaattia

Juustoinen salaattilisäke

  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 2 porkkanaa
  • 100 g salaattijuustoa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia

Tomaatti-oliivikastike

  • 0,5 dl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
  • 1 dl vihreitä- ja calamata- oliiveja
  • nippu basilikaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Pilko sienet ja sipuli ja sekoita ranskankerman kanssa. Mausta rosmariinilla.

Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisältö kulhoon.

Täytä tomaatit sienitäytteellä ja peitä tomaatin hattuosalla.

Grillaa tomaatit kypsiksi.

Revi salaatti kulhoon ja kuori porkkanat tarpeen mukaan. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin.

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit paloiksi ja sekoita ne juustojen kanssa salaattiin.

ilppua oliivit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita ne öljyn ja etikan kanssa.

Ohenna kastiketta koverrettujen tomaattien kostealla sisäosalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!