Sienitäytteiset omenat
Valmista omenat kuorineen. Älä valitse liian kovia omenia, kesähedelmät ovat täydellisiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Yhdelle
- 1 keltasipuli
- 1 tl rapsiöljyä
- 100 g herkkusieniä
- 1 tl currya
- 2 isoa omenaa
- 1 rkl kevyttä tuorejuustoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna sipuli, paista pehmeäksi öljyssä. Viipaloi sipulit ja lisää pannuun. Puuteroi päälle curry, paista kunnes kaikki neste on haihtunut pannulta.
2. Koverra omenista kodat mutta jätä pohjaan pala. Aseta omenat pystyyn uunivuokaan. Täytä ne sieniseoksella ja asettele loput täytteestä omenien ympärille.
3. Laita omenoiden päälle nokare juustoa ja laita vuoka uunin keskitasolle kunnes omenat ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan