Sienitäytteinen kesäkurpitsa
Tämä on maukas ja kevyt kasvisruoka, jonka voi myös tarjoilla lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle tai kanalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Täyte
- 250 g herkkusieniä
- 1 ½ rkl voita tai öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- hieman soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- n. 3 rkl kevyttä juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Suolaa sisäpuoli ja käännä puolikkaat hedelmäliha alaspäin sillä aikaa kun valmistat muhennoksen.
2. Viipaloi sienet ja paista ne voissa kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot ja lisää maito. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla ja anna muhennoksen hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
3. Pyyhi kesäkurpitsanpuolikkaat kuiviksi ja laita ne ”veneiksi” uunivadille. Täytä ne sienimuhennoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunin alatasolla n. 35 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsa tuntuu pehmeältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti