Sienitäytteinen kesäkurpitsa
Tämä on maukas ja kevyt kasvisruoka, jonka voi myös tarjoilla lisukkeena esimerkiksi grillatulle lihalle tai kanalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Täyte
- 250 g herkkusieniä
- 1 ½ rkl voita tai öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 dl maitoa
- hieman soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- n. 3 rkl kevyttä juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Suolaa sisäpuoli ja käännä puolikkaat hedelmäliha alaspäin sillä aikaa kun valmistat muhennoksen.
2. Viipaloi sienet ja paista ne voissa kattilassa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot ja lisää maito. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla ja anna muhennoksen hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
3. Pyyhi kesäkurpitsanpuolikkaat kuiviksi ja laita ne ”veneiksi” uunivadille. Täytä ne sienimuhennoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunin alatasolla n. 35 minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsa tuntuu pehmeältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta