Sienitäytettyä kurkkua
Tarjoile kurkku kasvispääruokana tai maukkaana lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle-kolmelle
- 1 pieni lavakurkku
- n. 100 g herkkusieniä
- 75 g kevyttä tuorejuustoa
- yrttisuolaa ja mustapippuria
- basilikanlehtiä, suikaloituina
- ½ dl täysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa kurkusta päät pois, halkaise se pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Laita kurkunpuolikkaat uunivuokaan.
2. Viipaloi sienet ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
3. Täytä kurkut ja gratinoi n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä, tarjoile riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje