Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienirulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän herkulliseen alkuruokaan voi käyttää mitä tahansa sieniä, itsepoimittuja tai kaupasta ostettuja. Tulinen piparjuurikastike maistuu hyvältä sen kanssa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 palaa pehmeää ohutleipää
  • pöytämargariinia
  • 250 g tuoreita sieniä
  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sinappia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2-4 tl tuoretta, raastettua piparjuurta

Tarjoiluun

  • friseesalaattia
  • ½ punasipuli
  • ½ tomaatti
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sienet. Laita sienihake kylmään paistinpannuun ja napsauta levy päälle. Anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannuun. Paista hetki ja lisää sipuli. Paista kunnes sipuli on kauniin väristä. Purista mukaan valkosipuli, lisää sinappi ja mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Levitä margariinia leiville. Levitä sieniseos päälle ja kääri tiukoiksi rulliksi. Leikkaa rullat viistosti terävällä veitsellä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Lohko tomaatti ohuesti. Asettele salaattia neljälle lautaselle, laita päälle sipulia ja tomaattia. Aseta sienirullat päälle ja koristele timjamilla. Tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Salaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien keraHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraLammaspatéJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraFetajuustotäytteiset lampaanjauhelihapihvit valkosipulikastikkeellaKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien kera
KasvisvoileipäKastikkeet ja dipitAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä
  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton grillattu kolmioleipä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Tatti-parmesanpatongit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämpimät sienileivät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulia, tomaattia ja mozzarellaa