Sienimunakas

Helppotekoinen ja hyvänmakuinen munakas, joka sopii niin lounaaksi kuin iltapalaksi. Tämä on herkullinen tapa valmistaa sienet, olitpa sitten poiminut ne itse tai ostanut kaupasta.

4 annosta

  • 8 kananmunaa
  • 4 rkl vettä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 salottisipulia
  • 200 g sieniä, esimerkiksi kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munat, vesi, suola ja pippuri. Paista sienet voissa kuumalla pannulla. Hienonna valkosipuli ja salottisipuli ja lisää pannulle paistamisen lopussa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää osa persiljasta.

2. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista munaseoksesta neljä omelettia toiselta puolelta. Älä käännä omeletteja, vaan aseta pannu uuniin grillivastuksen alle muutamaksi minuutiksi.

3. Nosta munakkaat lautasille. Levitä sieniseos munakkaiden päälle ja ripottele pinnalle loput persiljasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.