Sienillä täytettyä lampaanrintaa
Hartaille kokeille.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle
- 1-1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 200 g lampaan- tai sianjauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl keltaisia sinapinsiemeniä
- 1 tl timjamia
- 1 murskattu laakerinlehti
- 1 hienonnettu keltasipuli
- 1 kananmuna
- ½ dl korppujauhoja + ¾ dl vettä
- 150 g herkkusieniä tai muita sieniä, hienonnettuina
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
Lisukkeeksi
- 4 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- ½ juuriselleri
- 4 pikkusipulia
- 8 perunaa
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täyte notkeaksi taikinaksi, jos haluat, voit paistaa sienet.
2. Laita liha leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä jauhelihataikina päälle, kääri kokoon tiukaksi rullaksi ja sido talousnarulla.
3. Laita rulla uunipannuun, ja sen ympärille lisukkeet. Mausta, pirskota päälle oliiviöljyä. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia, paistin sisälämpötilan tulee olla 70 astetta jos käytät lämpömittaria.
4. Anna lihan levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan