Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sienillä täytettyä lampaanrintaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hartaille kokeille.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1-1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 200 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 tl timjamia
  • 1 murskattu laakerinlehti
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja + ¾ dl vettä
  • 150 g herkkusieniä tai muita sieniä, hienonnettuina
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna

Lisukkeeksi

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • ½ juuriselleri
  • 4 pikkusipulia
  • 8 perunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita täyte notkeaksi taikinaksi, jos haluat, voit paistaa sienet.

2. Laita liha leikkuulaudalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä jauhelihataikina päälle, kääri kokoon tiukaksi rullaksi ja sido talousnarulla.

3. Laita rulla uunipannuun, ja sen ympärille lisukkeet. Mausta, pirskota päälle oliiviöljyä. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia, paistin sisälämpötilan tulee olla 70 astetta jos käytät lämpömittaria.

4. Anna lihan levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

Lisää aiheesta:

Yrttimarinoitua lampaanfileetäMureketäytteinen lammaskääröPotkapataKevyt lihapullapataHerkkusienimurekkeella täytetty lammasrullaIsoäidin marinoitu naudanpaisti
LammasmurekeLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mureketäytteinen lammaskäärö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasmurekevuoka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lammasmureke maissin ja paprikan kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sienillä täytettyä lampaanrintaa