Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Perunagratiini

  • 1 kg perunoita
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta

Täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa
  • 4 annosta riisiä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 keltasipuli

Valmistusohje

1. Gratiini: Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi, nosta viipaleet vedestä ja anna kuivua talouspaperin päällä.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunoita kerroksittain vuokaan, laita suolaa ja vastajauhettua pippuria kerrosten väliin, päällimmäiseksi muutama voinokare. Kuumenna kermamaito (tai kerma, jos haluat käyttää pelkästään sitä) ja kaada perunoiden päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet, kerma imeytynyt ja pinta paistunut kullankeltaiseksi.

3. Täytetyt paprikat: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise paprikat pituussuuntaan, poista siemenet. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele herkkusienet. Paista sienet ja sipuli voissa, sekoita keitetyn riisin kanssa. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.

Tämä on kasvisruokaa parhaimmillaan! Kun vegeruoka on oikein hyvää, ei edes tule ajatelleeksi, että syö ”vain” kasviksia – keskittyy vain siihen, kuinka hyvää ruoka on! Näin vieraasi reagoivat tähän ruokaan.

Lisää aiheesta:

Täytetyt uuniperunatLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessaLammaspaimenen piirasKanarialaiset perunat mojon keraRanskalainen perunagratiini
PerunagratiiniTäytetyt paprikatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini