Sieni-kesäkurpitsapiirakka ruisperunataikinasta
Valmista piirakka herkkusienistä tai tuoreista metsäsienistä. Piirakasta riittää 8 annosta. Energiapitoisuus: 281 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Pohja
- 1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa
Täyte
- 400 g herkku- tai metsäsieniä
- 250 g kesäkurpitsaa
- 100 g punasipulia
- 4 kpl kananmunaa
- 1 prk ruokakerma 10 %
- 1 rkl yrttimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Kauli tai painele se leivinpaperin päällä 28-30 cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.
Viipaloi herkkusienet tai kesällä/syksyllä tuoreet metsäsienet ja paista ne omassa liemessään, niin että neste haihtuu. Kun käytät pakastesieniä, purista kevyesti nestettä pois, jos sitä on runsaasti.
Suikaloi sipuli ja viipaloi tai suikaloi kesäkurpitsa. Paahda niitä hetken aikaa omassa liemessään pannulla, niin neste haihtuu. Mausta yrttiseoksella ja anna jäähtyä hetki.
Levitä kasvikset ja sienet esipaistetun taikinan päälle.
Vatkaa munat ja ruoka 10 % hyvin keskenään ja mausta soijakastikkeella, yrttiseoksella ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle ja ravista kevyesti.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Nosta vähän jäähtynyt piirakka leivinpaperin avulla leikkuulaudalle tai tarjoiluvadille.
VINKKI: Kun haluat piirakasta ruokaisamman, lisää täytteen joukkoon kypsää lihaa, kanaa tai leikkelettä suikaleina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa