Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sieni-kesäkurpitsapiirakka ruisperunataikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Pohja

  • 1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa

Täyte

  • 400 g herkku- tai metsäsieniä
  • 250 g kesäkurpitsaa
  • 100 g punasipulia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1 prk ruokakerma 10 %
  • 1 rkl yrttimaustetta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Kauli tai painele se leivinpaperin päällä 28-30 cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

Viipaloi herkkusienet tai kesällä/syksyllä tuoreet metsäsienet ja paista ne omassa liemessään, niin että neste haihtuu. Kun käytät pakastesieniä, purista kevyesti nestettä pois, jos sitä on runsaasti.

Suikaloi sipuli ja viipaloi tai suikaloi kesäkurpitsa. Paahda niitä hetken aikaa omassa liemessään pannulla, niin neste haihtuu. Mausta yrttiseoksella ja anna jäähtyä hetki.

Levitä kasvikset ja sienet esipaistetun taikinan päälle.

Vatkaa munat ja ruoka 10 % hyvin keskenään ja mausta soijakastikkeella, yrttiseoksella ja pippurilla. Kaada seos kasvisten päälle ja ravista kevyesti.

Valmista piirakka herkkusienistä tai tuoreista metsäsienistä. Piirakasta riittää 8 annosta. Energiapitoisuus: 281 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Nosta vähän jäähtynyt piirakka leivinpaperin avulla leikkuulaudalle tai tarjoiluvadille.

VINKKI: Kun haluat piirakasta ruokaisamman, lisää täytteen joukkoon kypsää lihaa, kanaa tai leikkelettä suikaleina.

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasKasvispannukakkuSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikePunajuuri-jauhelihapihvitSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläSuppilovahveropiirakka
SienipiirakkaKevytSadonkorjuuKasvisruokaSienisatoVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 01.11.201808:00
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Suussasulava sienipiirakka

  • 22.01.201613:54
    Päivän resepti

    Hellapoliisin pienet sienipiiraat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-juustokeksit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset piirakat

    Savuporo-sienipiiras