Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sianpotkaa ja juuressosetta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 1,2 kg tuoresuolattua sianpotkaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 1 pieni lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 4 perunaa
  • keitinlientä
  • maustepippuria maun mukaan
  • (suolaa)

Tarjoiluun

  • eri sinappilajeja

Valmistusohje

1. Huuhtele liha ja pane se kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että liha peittyy juuri ja juuri. Kiehauta ja kuori pinnalle kertynyt vaahto. Kuori ja halkaise sipuli. Pane sipulinpuolikkaat ja mausteet kattilaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti.

2. Kuori juuressoseeseen tarvittavat juurekset. Viipaloi ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Keitä paloja 20 minuuttia ja kaada sitten pois suurin osa vedestä.

3. Soseuta juurekset perunanuijalla tai sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen tilkka lihan keitinlientä. Juuressose saa jäädä hieman karkeaksi ja löysäksi. Mausta vastarouhitulla maustepippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Perinteisesti sianpotka tuoresuolataan, jotta aromit pääsisivät oikeuksiinsa keitettäessä. Juuressose maustetaan maustepippurilla. Terävyyttä ruokaan tuovat eri sinappilajit. Sianpotka ei todellakaan ole pikaruokaa, mutta sen voi vallan hyvin valmistaa etukäteen ja lämmittää vasta juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastujaSkoonelainen palapaistiNaudanpaisti juuressoseessaLammasta ja juureksiaSianpotkaa ja juuressosettaHäränrintaa ja juuressosetta
PorsaanpaistiGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla