Sianlihalla täytetyt perunapullat

Sekä perunat että täyte kannattaa tehdä päivää etukäteen, jolloin ne ovat oikein kylmiä, kun pullat valmistetaan. Ylijääneen täytteen voi tarjoilla lisukkeena. Puolukat ja voisula sopivat myös hyvin ruokalajin lisäksi.

Noin 20 kpl

  • 2 ½ kg keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 2-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 500 g suolattua porsaanlihaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua valkopippuria

Keittämiseen

  • 5 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa tai puolukkasurvosta
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Täyte: Kuutioi porsaanliha. Kuori ja hienonna sipuli. Paista lihat ja sipuli ilman että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla, anna ylimääräisen nesteen sitten valua täytteestä lävikössä. Säilytä jääkaapissa.

2. Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Kuori ja muusaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunasurvos, munat, suola ja sen verran jauhoja, että taikinasta tulee kiinteä ja kuiva. Työstä taikina nopeasti.

3. Tee taikinasta rulla ja leikkaa se 20 palaan. Kieritä pyöreiksi palloiksi ja tee jokaiseen kuoppa. Laita täytettä kuoppiin ja nipistele pullat kiinni tarkoin. Keitä vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä perunapullia kerros kerrallaan 10-15 minuuttia, koosta riippuen. Nostele kattilasta reikäkauhalla.

4. Voisula: Lämmitä voi kattilassa ja kaada varoen pois kirkas voisula, heitä pois pohjasakka. Tarjoile voisula täytettyjen perunapullien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.