Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sianlihalla täytetyt perunapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Noin 20 kpl

  • 2 ½ kg keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 kananmunaa
  • 2-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 500 g suolattua porsaanlihaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua valkopippuria

Keittämiseen

  • 5 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa tai puolukkasurvosta
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Täyte: Kuutioi porsaanliha. Kuori ja hienonna sipuli. Paista lihat ja sipuli ilman että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla, anna ylimääräisen nesteen sitten valua täytteestä lävikössä. Säilytä jääkaapissa.

2. Keitä perunat kuorineen ja anna jäähtyä. Kuori ja muusaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunasurvos, munat, suola ja sen verran jauhoja, että taikinasta tulee kiinteä ja kuiva. Työstä taikina nopeasti.

3. Tee taikinasta rulla ja leikkaa se 20 palaan. Kieritä pyöreiksi palloiksi ja tee jokaiseen kuoppa. Laita täytettä kuoppiin ja nipistele pullat kiinni tarkoin. Keitä vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä perunapullia kerros kerrallaan 10-15 minuuttia, koosta riippuen. Nostele kattilasta reikäkauhalla.

4. Voisula: Lämmitä voi kattilassa ja kaada varoen pois kirkas voisula, heitä pois pohjasakka. Tarjoile voisula täytettyjen perunapullien kanssa.

Lisää aiheesta:

Juustolettuja ja kantarellivaahtoaUudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytitLammasta tillikastikkeessaSianpotkaa ja juuressosettaSmoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytitTäytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat
PerunatKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Sekä perunat että täyte kannattaa tehdä päivää etukäteen, jolloin ne ovat oikein kylmiä, kun pullat valmistetaan. Ylijääneen täytteen voi tarjoilla lisukkeena. Puolukat ja voisula sopivat myös hyvin ruokalajin lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat