Siankylkisalaatti krutongeilla
Tässä reseptissä käytämme klassista sveitsiläistä emmentaljuustoa, mutta voit totta kai valita oman suosikkijuustosi.
Neljälle
- 300 g riimisuolattua siankylkeä
- 100 g emmentaljuustoa
- 2 kerää roomansalaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
Krutongit
- 4 viipaletta päivän vanhaa vaaleaa leipää
- 2 rkl voita
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi, paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
2. Kuutioi siankylki ja laita palat kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista rapeiksi, valuta talouspaperilla.
3. Kuutioi juusto. Irrota roomansalaatista lehdet ja huuhtele ne, asettele tarjoiluvadille. Laita päälle juusto ja siankylki. Tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa, koristele krutongein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan