Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Shepherd´s pie lampaanjauhelihasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 kg muusiperunaa
  • maitoa ja voita
  • 2 kananmunan
  • keltuaista
  • öljyä paistamiseen
  • 800 g lampaanjauhelihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 2 sellerin oksaa
  • 3 porkkanaa pieneksi kuutioituna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • worchester-kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Tee perunamuusi tavalliseen tapaan tai hyödynnä muusin tähteet. Jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen muusiin kaksi kananmunan keltuaista. Jos eilinen perunamuusi on kovaa, notkista se ensi tilkalla maitoa ja sulaa voita. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota siinä kasvikset sekä laakerin lehdet. Lisää lampaanjauheliha ja timjami. Paistele hetki, lisää sitten loput ainekset. Peitä kannella ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia.

Voitele jauhelihakastikkeen hautuessa 20 x 30 cm:n uunivuoka. Kun kastike on valmis, mausta se suolalla, pippurilla ja noin lusikallisella worchester-kastiketta. Poimi pois laakerinlehdet ja lusikoi kastike vuoan pohjalle. Levitä perunamuusi varovasti kastikkeen päälle ja tee siihen haarukalla raitoja. Laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi, tai kunnes muusi on kuumaa ja saanut kauniin värin.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraConchiglioni alle lammas & ricottaPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaJuustocurry herneiden keraNaudanpaisti ja juureshöystö
LihagratiiniGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua kinkkua katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gnocchigratiini

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Stinan pastagratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitu kukkakaali paistetun läskin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Shepherd´s pie lampaanjauhelihasta