Henri Alén aloittaa uuden viikon Makujen keittiössä englantilaisella piirakkaherkulla. Shepherds pieta voisi kuvailla kotimaisen liha-perunasoselaatikon sukulaiseksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 100 g pekonisuikaleita
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- suolaa
- timjamia
- rosmariinia
- 800 g jauhoisia perunoita
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa
- 25 g voita
- 50 g juustoraastetta
- 2 suolakurkkua
Valmistusohje
Leikkaa sipuli, porkkana ja selleri paloiksi. Ruskista pekoni ja jauheliha ja lisää juurekset pannulle. Mausta tomaattipyreellä, valkosipulilla, pippurilla, suolalla ja yrteillä. Lisää pannulle vettä niin, että ainekset peittyvät reilusti. Anna kastikkeen muhia ainakin 15 minuuttia.
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta ne ja sekoita joukkoon kananmuna, maito ja voi. Mausta sose suolalla.
Kaada kastike laakeaan, korkeareunaiseen uunivuokaan ja lusikoi perunasose sen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista 20-30 minuuttia ja tarjoa suolakurkun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.