Sheperd´s pie jauhelihasta

Henri Alén aloittaa uuden viikon Makujen keittiössä englantilaisella piirakkaherkulla. Shepherds pieta voisi kuvailla kotimaisen liha-perunasoselaatikon sukulaiseksi.

Ainekset

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 100 g pekonisuikaleita
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 50 g juustoraastetta
  • 2 suolakurkkua

Valmistusohje

Leikkaa sipuli, porkkana ja selleri paloiksi. Ruskista pekoni ja jauheliha ja lisää juurekset pannulle. Mausta tomaattipyreellä, valkosipulilla, pippurilla, suolalla ja yrteillä. Lisää pannulle vettä niin, että ainekset peittyvät reilusti. Anna kastikkeen muhia ainakin 15 minuuttia.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta ne ja sekoita joukkoon kananmuna, maito ja voi. Mausta sose suolalla.

Kaada kastike laakeaan, korkeareunaiseen uunivuokaan ja lusikoi perunasose sen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista 20-30 minuuttia ja tarjoa suolakurkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.