Sheperd´s pie jauhelihasta

Henri Alén aloittaa uuden viikon Makujen keittiössä englantilaisella piirakkaherkulla. Shepherds pieta voisi kuvailla kotimaisen liha-perunasoselaatikon sukulaiseksi.

Ainekset

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 100 g pekonisuikaleita
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 25 g voita
  • 50 g juustoraastetta
  • 2 suolakurkkua

Valmistusohje

Leikkaa sipuli, porkkana ja selleri paloiksi. Ruskista pekoni ja jauheliha ja lisää juurekset pannulle. Mausta tomaattipyreellä, valkosipulilla, pippurilla, suolalla ja yrteillä. Lisää pannulle vettä niin, että ainekset peittyvät reilusti. Anna kastikkeen muhia ainakin 15 minuuttia.

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta ne ja sekoita joukkoon kananmuna, maito ja voi. Mausta sose suolalla.

Kaada kastike laakeaan, korkeareunaiseen uunivuokaan ja lusikoi perunasose sen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista 20-30 minuuttia ja tarjoa suolakurkun kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!