Sheperd´s pie jauhelihasta
Henri Alén aloittaa uuden viikon Makujen keittiössä englantilaisella piirakkaherkulla. Shepherds pieta voisi kuvailla kotimaisen liha-perunasoselaatikon sukulaiseksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 100 g pekonisuikaleita
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- pala selleriä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 4 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- suolaa
- timjamia
- rosmariinia
- 800 g jauhoisia perunoita
- 1 kananmuna
- 2 dl maitoa
- 25 g voita
- 50 g juustoraastetta
- 2 suolakurkkua
Valmistusohje
Leikkaa sipuli, porkkana ja selleri paloiksi. Ruskista pekoni ja jauheliha ja lisää juurekset pannulle. Mausta tomaattipyreellä, valkosipulilla, pippurilla, suolalla ja yrteillä. Lisää pannulle vettä niin, että ainekset peittyvät reilusti. Anna kastikkeen muhia ainakin 15 minuuttia.
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta ne ja sekoita joukkoon kananmuna, maito ja voi. Mausta sose suolalla.
Kaada kastike laakeaan, korkeareunaiseen uunivuokaan ja lusikoi perunasose sen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista 20-30 minuuttia ja tarjoa suolakurkun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan