Shashlik-vartaat

Shashlik on itäinen ruokalaji, tuttu Venäjällä ja Kaukaasiassa. Alunpitäen se oli vain maustettuja lammaspaloja vartaissa, jotka paistettiin avotulella. Nykyaika on lisännyt vartaisiin sipulit, tomaatit ja pekonit.

Neljälle

  • 500 g lampaan patapaloja
  • 2 paprikaa paloina
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 8 pikkusipulia
  • 1 pkt pekonia

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0,75 dl viinietikkaa
  • 0,75 dl kiinalaista soijaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja anna marinoitua muutamia tunteja.

2. Ryöppää sipulit vähäsuolaisessa vedessä.

3. Pujottele vartaisiin valutettuja lihapaloja, sipulia, paprikaa, tomaatteja ja pekonikääröjä. Penslaa marinadilla ja grillaa hitaasti kypsiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja