Shashlik-vartaat
Julkaistu
Shashlik on itäinen ruokalaji, tuttu Venäjällä ja Kaukaasiassa. Alunpitäen se oli vain maustettuja lammaspaloja vartaissa, jotka paistettiin avotulella. Nykyaika on lisännyt vartaisiin sipulit, tomaatit ja pekonit.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g lampaan patapaloja
- 2 paprikaa paloina
- 8 kirsikkatomaattia
- 8 pikkusipulia
- 1 pkt pekonia
Marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- 0,75 dl viinietikkaa
- 0,75 dl kiinalaista soijaa
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja anna marinoitua muutamia tunteja.
2. Ryöppää sipulit vähäsuolaisessa vedessä.
3. Pujottele vartaisiin valutettuja lihapaloja, sipulia, paprikaa, tomaatteja ja pekonikääröjä. Penslaa marinadilla ja grillaa hitaasti kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan