Shashlik-vartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667860/landscape16_9/515/290/528e9c3237f6d35d48b816273a828cf9/Mr/933759-4168.jpg)
Shashlik on itäinen ruokalaji, tuttu Venäjällä ja Kaukaasiassa. Alunpitäen se oli vain maustettuja lammaspaloja vartaissa, jotka paistettiin avotulella. Nykyaika on lisännyt vartaisiin sipulit, tomaatit ja pekonit.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g lampaan patapaloja
- 2 paprikaa paloina
- 8 kirsikkatomaattia
- 8 pikkusipulia
- 1 pkt pekonia
Marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- 0,75 dl viinietikkaa
- 0,75 dl kiinalaista soijaa
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja anna marinoitua muutamia tunteja.
2. Ryöppää sipulit vähäsuolaisessa vedessä.
3. Pujottele vartaisiin valutettuja lihapaloja, sipulia, paprikaa, tomaatteja ja pekonikääröjä. Penslaa marinadilla ja grillaa hitaasti kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka