Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Seljankukkaparfait

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Seljankukkien tuoksu tuo mieleen lämpimän kesäillan. Seljankukkamehusta valmistat tämän ihastuttavan jälkiruoan, jonka makua täydentää vihreä kiivikastike.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 1 dl laimentamatonta seljankukkamehua
  • 5 dl kuohukermaa
  • 6 kuorittua kiivihedelmää
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota kerma kulhossa ja pane sivuun odottamaan. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mehu. Kääntele kermavaahto varovasti munasokerivaahtoon. Kaada seos pakastimenkestävään kulhoon, kakkuvuokaan tai annosvuokiin. Peitä foliolla ja pane pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

2. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin 45-60 minuuttia ennen tarjoilua tai huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Valmista kiivikastike juuri ennen tarjoilua. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.

3. Kiivikastike: Leikkaa kuoritut kiivit lohkoiksi ja pane ne kulhoon. Lisää tomusokeri ja soseuta nopeasti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää aiheesta:

Seljajäädyke mansikkakastikkeen keraVadelmajäädyke vadelmakastikkeessaSeljankukkajäädykeMansikkajäädyke mansikkakastikkeellaRaparperi-appelsiinihyydykePuolukkajäädyke mandariinilohkojen kera
JäädykeGluteenitonKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera