Seljankukkaparfait

Seljankukkien tuoksu tuo mieleen lämpimän kesäillan. Seljankukkamehusta valmistat tämän ihastuttavan jälkiruoan, jonka makua täydentää vihreä kiivikastike.

4 annosta

  • 4 munankeltuaista
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 1 dl laimentamatonta seljankukkamehua
  • 5 dl kuohukermaa
  • 6 kuorittua kiivihedelmää
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota kerma kulhossa ja pane sivuun odottamaan. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mehu. Kääntele kermavaahto varovasti munasokerivaahtoon. Kaada seos pakastimenkestävään kulhoon, kakkuvuokaan tai annosvuokiin. Peitä foliolla ja pane pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

2. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin 45-60 minuuttia ennen tarjoilua tai huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Valmista kiivikastike juuri ennen tarjoilua. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.

3. Kiivikastike: Leikkaa kuoritut kiivit lohkoiksi ja pane ne kulhoon. Lisää tomusokeri ja soseuta nopeasti tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!