Seitifileetä ja linssisalaattia

Tämän ruokalajin voi valmistaa niin tuoreesta kuin pakastetusta, hieman sulatetusta kalafileestä. Tässä sekoitamme rohkeasti erilaisia makuja: Itämaisia linssejä, intialaista currya ja seitiä Jäämereltä.

Neljälle

  • 400 g seitifileetä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • currya maun mukaan

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti ja curry, maun mukaan.

2. Keitä linssit kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Huuhdo ne kylmällä vedellä, valuta kunnolla. Sekoita öljy ja punaviinietikka sekä suola ja pippuri. Lisää linsseihin. Lisää oliivit linssiseokseen.

3. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jauhot ja suola. Kääntele fileepalat seoksessa, paista öljyssä keskilämmöllä.

4. Tarjoile kala, linssisalaatti ja jogurttikastike keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!