Seesamkanavartaat maapähkinäkastikkeella
Tämä ei ole varsinaista pikaruokaa. Broilerin pitää marinoitua tunti ja kastikkeen kiehua 40 minuuttia, mutta tämän kaiken voit tehdä etukäteen. Aineksista kalakastike löytyy aasialaistuotteiden joukosta ruokakaupassasi tai etnisistä myymälöistä. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g broilerinfileetä
- 1 limetti
- ½ dl japanilaista soijaa
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 ½ tl mustapippuria
Maapähkinäkastike
- ½ dl hienonnettuja maapähkinöitä
- 4 rkl maapähkinävoita
- 1 tl sambal oelekia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 purkki kookosmaitoa (400 ml)
- 4 tl punaista currytahnaa
- 1 rkl raakasokeria
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
Kuorrutus
- 3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kiinalaista soijaa
- 4 rkl seesaminsiemeniä
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Pese limetti ja suikaloi kuori, purista mehu. Sekoita keskenään limetinkuori ja mehu, soija, kalakastike, öljy ja pippuri marinadiksi. Marinoi lihoja tunti. Pane vartaat likoamaan veteen.
2. Kastike: Hienonna maapähkinät. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon kookosmaito, sambal, currytahna, sokeri ja kalakastike ja keitä sekoittaen 2 minuuttia. Lisää maapähkinähake ja -voi. Keitä hiljaa ilman kantta 30 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää kastikkeeseen sitruunamehu. Pujota marinoidut lihapalat vartaisiin.
3. Uunissa grillaus: kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastusten kera. Grillaa vartaita uunin ylätasolla 5 minuuttia puoleltaan. Penslaa kuorrutusseoksella loppupuolella ja sirottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile vartaat ja kastike erillisessä kulhossa.
Puuhiiligrillissä grillaus: grillaa vartaita noin 10 minuuttia ja kääntele useita kertoja. Penslaa kuorrutuksella grillauksen loppupuolella ja sirottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka