7.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Risotto
- 2 dl spelttisuurimoita
- n. 1 rkl vasikanfondia
- 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
- 1-2 rkl margariinia
- 4 rkl ruohosipulia silputtuna
Lohi
- 300 g lohta fileenä
- 2 rkl teriyaki-kastiketta
- 1 tl sitruunapippuria
- seesaminsiemeniä
- sitruunaa tai limeä
Valmistusohje
Keitä 2,5 dl vettä kattilassa. Lisää vasikanfondi ja spelttisuurimot. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut, ja lisää vielä noin 2 dl vettä vähän kerrallaan, kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää margariini ja juustoraaste.
Poista kalasta nahka, ja leikkaa kahteen osaan. Marinoi kaloja teriyakikastikkeessa vähintään 10 minuuttia. Paista paksuuden mukaan 1-3 minuuttia per puoli.
Ripottele lohen pinnalle sitruunapippuria ja reilusti seesaminsiemeniä. Purista päälle sitruunaa tai limeä, ja koristele annos ruohosipulilla.
Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!