Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Seesamilohta ja spelttirisottoa

5:06Ruokaa herkkävatsaisille
Julkaistu 07.09.2015 07:55

7.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Risotto

  • 2 dl spelttisuurimoita
  • n. 1 rkl vasikanfondia
  • 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
  • 1-2 rkl margariinia
  • 4 rkl ruohosipulia silputtuna

Lohi

  • 300 g lohta fileenä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • sitruunaa tai limeä

Valmistusohje

Keitä 2,5 dl vettä kattilassa. Lisää vasikanfondi ja spelttisuurimot. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut, ja lisää vielä noin 2 dl vettä vähän kerrallaan, kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää margariini ja juustoraaste.

Poista kalasta nahka, ja leikkaa kahteen osaan. Marinoi kaloja teriyakikastikkeessa vähintään 10 minuuttia. Paista paksuuden mukaan 1-3 minuuttia per puoli.

Ripottele lohen pinnalle sitruunapippuria ja reilusti seesaminsiemeniä. Purista päälle sitruunaa tai limeä, ja koristele annos ruohosipulilla.

Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Lisää aiheesta:

Kalavartaita ja bulgur-risottoaTonnikala-pennevuokaPaahdettua lohta ja kasvispilahviaKikhernecurry riisin ja jogurtin keraPippuripihviKardemummalohi ja wasabimuusi
RisottoKasvisrisottoLohifileeMakuja ja ElämääPäivän reseptiAjankohtaistaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan