Schwarzwaldintorttu
Tämä on jälkiruokaunelma kermasta, manteleista ja suklaasta. Schwarzwaldintorttu todella sulaa suussa. Se pitää syödä niin nopeasti kuin mahdollista valmistuksen jälkeen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
10 palaan
- 2 ½ dl manteleita
- 4 munanvalkuaista
- 2 ½ dl tomusokeria
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- 150 g tummaa suklaata
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Torttupohjat: Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää, halkaisijaltaan 24 cm. Penslaa ympyrät neutraalilla öljyllä. Jauha mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan tomusokeri ja mantelijauhe. Levitä taikina leivinpaperiympyröille tasaisiksi pohjiksi. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15 minuuttia. Irrota pohjat niiden hieman jäähdyttyä.
2. Suklaalevyt: Sulata suklaa. Levitä se ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Leikkaa suklaa viistoiksi ruuduiksi, ennen kuin se on täysin jähmettynyt. Säilytä viileässä kunnes torttu koristellaan.
3. Täyte: Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja valkuainen vaahdoksi.
4. Lado pohjia ja noin puolet täytteestä päällekkäin. Levitä loput täytteestä tortun päälle ja ympärille. Koristele suklaalevyin, ripottele päälle kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa