Scampi fritti

Pakastepusseissa lukee scampi eli merirapuja, useimmiten ne ovat maahantuotuja ja toivottavasti villeinä pyydystettyjä.

Neljälle

  • 400 g pakastescampia
  • rapsi- tai maissiöljyä

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl ykkösolutta
  • 1 tl suolaa
  • 2 munanvalkuaista, kovaksi vatkattuina

Valmistusohje

1. Sulata scampit, jaa ne isoiksi paloiksi.

2. Vatkaa jauhot, olut ja suola, kääntele mukaan valkuaiset.

3. Kuumenna öljy. Kääntele scampit jauhoissa, kasta ne taikinaan ja friteeraa muutama kerrallaan kullanruskeiksi.

4. Kastike-ehdotuksia: vinaigrettea sitruunalla ja persiljalla, ranskankermaa chilikastikkeella, tai ranskankermaa tillillä ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.