Scampi fritti
Pakastepusseissa lukee scampi eli merirapuja, useimmiten ne ovat maahantuotuja ja toivottavasti villeinä pyydystettyjä.
Neljälle
- 400 g pakastescampia
- rapsi- tai maissiöljyä
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl ykkösolutta
- 1 tl suolaa
- 2 munanvalkuaista, kovaksi vatkattuina
Valmistusohje
1. Sulata scampit, jaa ne isoiksi paloiksi.
2. Vatkaa jauhot, olut ja suola, kääntele mukaan valkuaiset.
3. Kuumenna öljy. Kääntele scampit jauhoissa, kasta ne taikinaan ja friteeraa muutama kerrallaan kullanruskeiksi.
4. Kastike-ehdotuksia: vinaigrettea sitruunalla ja persiljalla, ranskankermaa chilikastikkeella, tai ranskankermaa tillillä ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan