Scampi fritti

Pakastepusseissa lukee scampi eli merirapuja, useimmiten ne ovat maahantuotuja ja toivottavasti villeinä pyydystettyjä.

Neljälle

  • 400 g pakastescampia
  • rapsi- tai maissiöljyä

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl ykkösolutta
  • 1 tl suolaa
  • 2 munanvalkuaista, kovaksi vatkattuina

Valmistusohje

1. Sulata scampit, jaa ne isoiksi paloiksi.

2. Vatkaa jauhot, olut ja suola, kääntele mukaan valkuaiset.

3. Kuumenna öljy. Kääntele scampit jauhoissa, kasta ne taikinaan ja friteeraa muutama kerrallaan kullanruskeiksi.

4. Kastike-ehdotuksia: vinaigrettea sitruunalla ja persiljalla, ranskankermaa chilikastikkeella, tai ranskankermaa tillillä ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!