Scampi amoureuse
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679524/landscape16_9/515/290/e27f9dbc0e61d731e2ee1df3bcb6ad97/JF/934062-5267.jpg)
Kaikki yhdessä vuoassa – tätä arvostavat sekä illan kokki että vieraat. Merirapujen ei koskaan pidä kiehua, niistä tulee muruisia tai sitkeitä.
Kahdelle
- 1 pkt pakastettua scampia, n. 200 g
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl margariinia
- 2 salottisipulia, hienonnettuina
- ½-1 rkl currya
- ¾ dl kuivaa valkoviiniä
- 1 ½ dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- ananaspaloja
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sulata scampit ja freesaa ne nopeasti pannulla voinokareessa. Laita sivuun.
2. Lisää pannuun jauhot, sipuli ja curry, kääntele. Kaada päälle viini ja kerma, anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Lisää scampit, suola ja pippuri. Kaada riisipedille, koristele ananaksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka