Savustettua turskaa muhennettujen vihannesten kera

Mieto vihannesmuhennos sopii maultaan hienosti hieman ärjymmän turskan seuraan.

Neljälle

  • 600 g savustettua turskaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 250 g pieniä herneitä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita turska uuniin lämpiämään. Viipaloi porkkana, jaa kukkakaali kimpuiksi. Keitä porkkana ja kukkakaali lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois.

2. Freesaa voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää vihannekset, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile savustettu turska vihannesten kera, raasta päälle piparjuurta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.