Savustettua turskaa muhennettujen vihannesten kera

Mieto vihannesmuhennos sopii maultaan hienosti hieman ärjymmän turskan seuraan.

Neljälle

  • 600 g savustettua turskaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kukkakaali
  • 250 g pieniä herneitä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita turska uuniin lämpiämään. Viipaloi porkkana, jaa kukkakaali kimpuiksi. Keitä porkkana ja kukkakaali lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois.

2. Freesaa voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää vihannekset, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile savustettu turska vihannesten kera, raasta päälle piparjuurta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!