Savustettua turskaa muhennettujen vihannesten kera
Mieto vihannesmuhennos sopii maultaan hienosti hieman ärjymmän turskan seuraan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g savustettua turskaa
- 2 porkkanaa
- 1 kukkakaali
- 250 g pieniä herneitä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita turska uuniin lämpiämään. Viipaloi porkkana, jaa kukkakaali kimpuiksi. Keitä porkkana ja kukkakaali lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, kaada vesi pois.
2. Freesaa voi kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja lisää maito sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää vihannekset, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile savustettu turska vihannesten kera, raasta päälle piparjuurta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti