Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savustettu paprikakeitto katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Tarvikkeet

  • 1 kotiuuniin tarkoitettu savustuspussi

Ainekset

  • 3 punaista paprikaa puolitettuna ja siemenet poistettuna
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 sipulia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 400 g pakasterapuja
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tähtianista
  • 2 kanelitankoa
  • 2 kuivattua punaista chiliä
  • ripaus sahramia
  • 1 tl sokeria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • n. ½ dl persiljasilppua
  • lime lohkottuna & smetanaa tarjoiluun

Valmistusohje

Irrota valkosipulinkynnet sipulista ja laita ne kuorineen pussiin. Puolita sipulit ja heitä ne sekä paprikat savustuspussiin ja paista pussin ohjeen mukaan, varaa tähän aikaa n. 40 minuuttia.

Laita sillä välin katkaravut sulamaan. Kun savustus on tehty ja pussi avattu, purista valkosipulit kuoristaan, kuori myös sipuli ja pilko nämä pieneksi. Paprika pilkotaan suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit tähtianiksen, kanelitankojen, chilin ja paprikajauheen kera. Kun ne ovat pehmenneet, kaada kattilaan valkoviini. Anna kiehahtaa ja kaada mukaan kalaliemi, johon olet liottanut sahramin. Lisää myös tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja anna keiton porista rauhassa viitisen minuuttia.

Maista ja korjaa tarvittaessa makua sokerilla. Kun liemen maku on kohdillaan, lisää siihen paprika ja katkaravut ja kiehauta. Nosta heti pois liedeltä, ettei ravuista tule sitkeitä ja heitä persiljasilppu keiton päälle. Tarjoa smetanan ja limelohkojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataVenäläinen lohikeittoLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaMakkaraa ja mustia papujaJuustocurry herneiden keraKalapata Cöte d'Azur
KatkarapukeittoKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto
  • 21.01.202212:34
    Maailman keittiöt

    Aasialainen jättikatkarapukeitto Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sahramikeitto katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä avokado-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukookoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapukeitto banaanin kera