Savusilakkamunakas
Jos valmistat munakkaan valurautapannussa, jossa ei ole muoviosia, voit kypsennyksen loppuvaiheessa laittaa pannun uuniin grillivastuksen alle ja antaa kaiken kuumeta muutaman minuutin ajan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 5 savusilakkaa
- 4 tomaattia
- halutessasi, hieman yrttejä
- 5 kananmunaa
- ½ dl vettä
- ½ dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat fileiksi. Viipaloi tomaatit ja hienonna mielellään hieman yrttejä.
2. Vatkaa munat, vesi, kerma ja mausteet. Sulata pannulla keskilämmöllä voita ja kaada taikina pannuun. Paista hitaasti ja sekoita välillä pohjaa myöten.
3. Lisää savusilakat, tomaatit ja yrtit munakkaan päälle, kun se on lähes valmis. Anna kaiken lämmetä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa