Savusilakkaleivät
Tämä klassikkoleipä sopii hyvin alkuruoaksi tai pieneksi yöpalaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- 4 savusilakkaa
- ½ salaatinkerä
- 1 punasipuli
- 1 nippu ruohosipulia
- ½ dl kapriksia
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
- pöytämargariinia voiteluun
Valmistusohje
1. Perkaa silakat. Voitele leipäviipaleet, aseta niiden päälle salaattia ja savusilakkaa.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti, laita sipulia silakoiden päälle. Ripottele päälle kapriksia. Hienonna ruohosipulia ja ripottele päällimmäiseksi. Koristele sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut