Savusilakkaleivät

Tämä klassikkoleipä sopii hyvin alkuruoaksi tai pieneksi yöpalaksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • 4 savusilakkaa
  • ½ salaatinkerä
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • ½ dl kapriksia
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • pöytämargariinia voiteluun

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Voitele leipäviipaleet, aseta niiden päälle salaattia ja savusilakkaa.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti, laita sipulia silakoiden päälle. Ripottele päälle kapriksia. Hienonna ruohosipulia ja ripottele päällimmäiseksi. Koristele sitruunalla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.