Savusilakka-pastasalaatti

Kermainen pastasalaatti saa väriä tomaateista ja munankeltuaisista. Tämä pastasalaatti on myös loistava esimerkki hyvin suunnitellusta esillepanosta. Caesar-kastikkeen voit ostaa valmiina tai tehdä ohjeen mukaan. Voit myös korvata kastikkeen maustetulla ranskankermalla.

4 annosta

  • 4 dl pastaa, esim. farfallepastaa
  • 700 g savusilakoita
  • 4 tomaattia
  • 1 iso punasipuli
  • 4 munankeltuaista
  • suolaa ja mustapippuria
  • ruohosipulia

Caesar-kastike

  • 2 munankeltuaista
  • ½ rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl sardiineja, hienonnettuna
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl vettä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Caesar-kastike: Sekoita munankeltuaiset, valkosipuli, sardiini ja sinappi yleiskoneessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaanijuusto, sitruunamehu ja viinietikka ja ohenna tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pastaan 2 dl Caesar-kastiketta.

3. Perkaa savusilakat. Viipaloi tomaatit, hienonna punasipuli ja erottele keltuaiset valkuaisista. Pane tomaattiviipaleet lautasten pohjalle. Annostele lautasille runsaasti pastaseosta. Aseta päälle peratut savusilakat ja hienonnettu punasipuli ja ylimmäksi munankeltuainen. Koristele ruohosipulilla ja mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja