Savusilakka-pastasalaatti
Kermainen pastasalaatti saa väriä tomaateista ja munankeltuaisista. Tämä pastasalaatti on myös loistava esimerkki hyvin suunnitellusta esillepanosta. Caesar-kastikkeen voit ostaa valmiina tai tehdä ohjeen mukaan. Voit myös korvata kastikkeen maustetulla ranskankermalla.
4 annosta
- 4 dl pastaa, esim. farfallepastaa
- 700 g savusilakoita
- 4 tomaattia
- 1 iso punasipuli
- 4 munankeltuaista
- suolaa ja mustapippuria
- ruohosipulia
Caesar-kastike
- 2 munankeltuaista
- ½ rkl dijoninsinappia
- 1 rkl sardiineja, hienonnettuna
- 1/4 dl sitruunamehua
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3/4 dl ruokaöljyä
- 1-2 rkl vettä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Caesar-kastike: Sekoita munankeltuaiset, valkosipuli, sardiini ja sinappi yleiskoneessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaanijuusto, sitruunamehu ja viinietikka ja ohenna tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pastaan 2 dl Caesar-kastiketta.
3. Perkaa savusilakat. Viipaloi tomaatit, hienonna punasipuli ja erottele keltuaiset valkuaisista. Pane tomaattiviipaleet lautasten pohjalle. Annostele lautasille runsaasti pastaseosta. Aseta päälle peratut savusilakat ja hienonnettu punasipuli ja ylimmäksi munankeltuainen. Koristele ruohosipulilla ja mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka