Akseli Herlevin Savuporosnäcksit

21.12.2012. Kokeile huippukokin cocktailpaloja! Savuporosnäcksit maistuvat juhlapöydässä.

Resepti neljälle

  • 200 g kylmäsavuporoa, mielellään kokonaisena palana
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl pakastetatteja sulatettuna ja hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • puolikas punasipuli suikaloituna
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • puolikas vaalea patonki
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Valmistus:

1. Paista pannulla öljyssä tatteja, valkosipulia ja timjamia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä. Sekoita majoneesin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita punasipuli etikan ja sokerin kanssa kulhossa ja anna seistä huoneenlämmössä mielellään ainakin puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viipaloi patonki ja paista rapeaksi pannulla. Hiero paistetun patongin pintaan hieman raakaa valkosipulia ja laita päälle teelusikallinen majoneesia. Lisää leivälle marinoitua punasipulia ja lopuksi viipale kylmäsavuporoa. Koristele yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!