Akseli Herlevin Savuporosnäcksit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660964/landscape16_9/515/290/4073fe429375c258400cd8568168240f/TP/kylmasavuporo-11207.jpg)
21.12.2012. Kokeile huippukokin cocktailpaloja! Savuporosnäcksit maistuvat juhlapöydässä.
Resepti neljälle
- 200 g kylmäsavuporoa, mielellään kokonaisena palana
- 1 dl majoneesia
- 1 dl pakastetatteja sulatettuna ja hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- puolikas punasipuli suikaloituna
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 0,5 dl sokeria
- puolikas vaalea patonki
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Valmistus:
1. Paista pannulla öljyssä tatteja, valkosipulia ja timjamia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä. Sekoita majoneesin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita punasipuli etikan ja sokerin kanssa kulhossa ja anna seistä huoneenlämmössä mielellään ainakin puoli tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Viipaloi patonki ja paista rapeaksi pannulla. Hiero paistetun patongin pintaan hieman raakaa valkosipulia ja laita päälle teelusikallinen majoneesia. Lisää leivälle marinoitua punasipulia ja lopuksi viipale kylmäsavuporoa. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka