Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savunmakuinen kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 ½ kg siankyljysriviä
  • 1 l vettä
  • 1 dl Hickory liquid smoke essence
  • (nestemäistä savuaromiesanssia)

Grillikastike

  • 1 ½ dl chilikastiketta
  • 3 rkl tomaattiketsuppia
  • ½ dl makeaa sinappia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl fariinisokeria
  • ½ dl Hickory liquid smoke
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 maustemittaa
  • kajennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä vesi ja savuaromineste, laita kyljysrivi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 40-45 minuuttia. Nosta liha kattilasta ja anna hieman jäähtyä.

2. Grillikastike: sekoita keskenään chilikastike, ketsuppi, sinappi, öljy, fariini, savuaromi, sipuli-, chili- ja valkosipulijauhe, musta- ja kajennepippuri. Kiehauta ja keitä 2-3 minuuttia. Voitele kyljysrivi kauttaaltaan kastikkeella ja tarjoile loppukastike tarjoilun ohessa.

3. Kuumenna uuni grillivastusten kanssa kuumaksi ja grillaa kyljysriviä 10 minuuttia. Voit grillata lihan myös puuhiiligrillissä, mutta pidä liha riittävän kaukana hehkusta ja kääntele muutaman kerran.

Lisää aiheesta:

BBQ-grillatut kylkiluut ja coleslawPaistettuja possuribsejä dippikastikkeen keraBaby back ribsit BBQ-kastikkeellaGrillikylkeä Amerikan malliinOhuet kylkirivitGrillattu siankylki ja salotti-punaviinikastike
PorsaankyljyksetGluteenitonPääruoatLiharuoka

Yhdysvalloissa on tavallisinta keittää liha ennen grillaamista. Se lyhentää grillausaikaa merkittävästi, eikä tarvitse olla huolissaan lihan kypsyydestä. Tässä grillaamme kokonaisen siankyljysrivin ja maustamme sen nestemäisellä savuaromilla, liquid smoke, jota löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella