Savunmakuinen kyljysrivi
Yhdysvalloissa on tavallisinta keittää liha ennen grillaamista. Se lyhentää grillausaikaa merkittävästi, eikä tarvitse olla huolissaan lihan kypsyydestä. Tässä grillaamme kokonaisen siankyljysrivin ja maustamme sen nestemäisellä savuaromilla, liquid smoke, jota löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 1 ½ kg siankyljysriviä
- 1 l vettä
- 1 dl Hickory liquid smoke essence
- (nestemäistä savuaromiesanssia)
Grillikastike
- 1 ½ dl chilikastiketta
- 3 rkl tomaattiketsuppia
- ½ dl makeaa sinappia
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 ½ rkl fariinisokeria
- ½ dl Hickory liquid smoke
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 2 maustemittaa
- kajennepippuria
Valmistusohje
1. Keitä vesi ja savuaromineste, laita kyljysrivi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 40-45 minuuttia. Nosta liha kattilasta ja anna hieman jäähtyä.
2. Grillikastike: sekoita keskenään chilikastike, ketsuppi, sinappi, öljy, fariini, savuaromi, sipuli-, chili- ja valkosipulijauhe, musta- ja kajennepippuri. Kiehauta ja keitä 2-3 minuuttia. Voitele kyljysrivi kauttaaltaan kastikkeella ja tarjoile loppukastike tarjoilun ohessa.
3. Kuumenna uuni grillivastusten kanssa kuumaksi ja grillaa kyljysriviä 10 minuuttia. Voit grillata lihan myös puuhiiligrillissä, mutta pidä liha riittävän kaukana hehkusta ja kääntele muutaman kerran.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan