Savunmakuinen kyljysrivi

Yhdysvalloissa on tavallisinta keittää liha ennen grillaamista. Se lyhentää grillausaikaa merkittävästi, eikä tarvitse olla huolissaan lihan kypsyydestä. Tässä grillaamme kokonaisen siankyljysrivin ja maustamme sen nestemäisellä savuaromilla, liquid smoke, jota löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Kuudelle

  • 1 ½ kg siankyljysriviä
  • 1 l vettä
  • 1 dl Hickory liquid smoke essence
  • (nestemäistä savuaromiesanssia)

Grillikastike

  • 1 ½ dl chilikastiketta
  • 3 rkl tomaattiketsuppia
  • ½ dl makeaa sinappia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl fariinisokeria
  • ½ dl Hickory liquid smoke
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 maustemittaa
  • kajennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä vesi ja savuaromineste, laita kyljysrivi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 40-45 minuuttia. Nosta liha kattilasta ja anna hieman jäähtyä.

2. Grillikastike: sekoita keskenään chilikastike, ketsuppi, sinappi, öljy, fariini, savuaromi, sipuli-, chili- ja valkosipulijauhe, musta- ja kajennepippuri. Kiehauta ja keitä 2-3 minuuttia. Voitele kyljysrivi kauttaaltaan kastikkeella ja tarjoile loppukastike tarjoilun ohessa.

3. Kuumenna uuni grillivastusten kanssa kuumaksi ja grillaa kyljysriviä 10 minuuttia. Voit grillata lihan myös puuhiiligrillissä, mutta pidä liha riittävän kaukana hehkusta ja kääntele muutaman kerran.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.