Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan resepti

Julkaistu 15.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kymmenennen jakson resepti.

Kiivigeeli

  • 2 keltaista kiiviä
  • 2 tl agar-agaria
  • 2 dl vettä
  • 1 tl dashia
  • suolaa
  • sitruunamehua
  • 1 dl valkoviiniä

Pikkelöidyt kantarellit

  • ½ litraa kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl vettä
  • 5 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • kirveliä

Kirveliöljy

  • ½ punttia kirveliä
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 1, 5 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Paistettu pak choi

  • 1 keltainen chili
  • 1 pak choi
  • öljyä
  • soijakastiketta
  • 1 keltainen kiivi

Valmistusohje

Laita yksi keltainen kiivi pakkaseen, jotta voit myöhemmin siivuttaa sen mandoliinilla annoksen pohjalle.

KIIVIGEELI: Laita vesi kiehumaan, lisää dashi. Kuori, blendaa ja siivilöi kiivi veteen. Lisää valkoviiniin agar-agar ja laita kattilaan. Mausta sitruunamehulla ja suolalla, jäähdytä. Blendaa geeli.

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Pese kantarellit ja paloittele salottisipuli. Keitä pikkelöintiliemi ja kaada purkkiin kanttarellien ja sipulien päälle, lisää lopussa kirveli.

KIRVELIÖLJY: Blendaa kaikki ainekset, siivilöi ja pullota öljy.

PAISTETTU PAK CHOI: Paista pak choi ja kiivi pannulla tilkassa öljyä. Mausta soijakastikkeella ja chilillä.

MERIBASSIN SELÄKE: Fileoi meribassi, ja leikkaa seläkefileet, mausta suolalla ja paista nahka alaspäin, käännä hetkeksi ennen kuin otat pannusta pois. Ruskista pala voita pannulla, missä oli paistuneet pak choi sekä chili, ja kaada kalan päälle.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Säyneballotine, pikkelöity kurkku, parsaa, valkoviinikastike, majoneesi ja ruohosipuliöljy, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Juopunut viiriäinen & varhaiskaali salaattia, Helenan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti