Savulohivohvelit: Helpot suolaiset vohvelit lohitäytteellä

savulohivohvelit-2-230816_Z720883-Edit-large
Testaa suolaiset vohvelit savulohitäytteellä! MTV

Suolaiset vohvelit ovat ihania lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Laita täytteet jo taikinaan. Vohvelit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta voit viimeistellä ne myös samoilla aineksilla, joita olet laittanut taikinaan.

  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmäsavulohta
  • pieni paprikaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 200 g smetanaa
  • 1–2 punasipulia
  • 200 g kylmäsavulohta
  • tilliä

Valmistusohje

Savulohivohvelit eli suolaiset vohvelit valmistetaan näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Hienonna kylmäsavulohi ja paprika pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon öljyn kanssa.
  4. Anna mielellään turvota hetki.
  5. Kuumenna vohvelirauta ja laita kauhallinen taikinaa keskelle rautaa.
  6. Paista ruokaisat lohivohvelit ja tarjoa smetanan, punasipulinrenkaiden ja kylmäsavulohen kanssa.
  7. Koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!