Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle - kuudelle

  • 250 g savulohta
  • 10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ dl tillisilppua
  • valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl korppujauhoa
  • 20 g voita + vuoan voiteluun

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lohi viipaleiksi tai suikaleiksi. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna tilli. Voitele uunivuoka. Kerrostele vuokaan perunoita, lohta, sipulia ja tilliä. Ripottele kerrosten väliin hieman pippuria.

2. Vatkaa keskenään munat, maito ja kerma. Kaada seos perunoiden päälle vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja voinokareita.

3. Paista lohilaatikkoa noin 25 minuuttia. Kirkastettu voi: lämmitä voita, kunnes se sulaa. Kaada toiseen astiaan päälle nouseva kirkas voi ja heitä pohjalle muodostuva sakka. Tarjoile kirkastettua voita lohilaatikon kanssa.

Lisää aiheesta:

Suosikkivuoka lohestaLohilaatikkoa ja kirkastettua voitaLohipaistos graavi- tai kylmäsavulohestaMuna-anjovislaatikkoUunilohi ja vihreä kastikeUunilohi yrttikastikkeessa
LohilaatikkoPääruoatKalaruoka

Lohilaatikko tehdään useimmiten suolatusta lohesta. Vaihteeksi voit kokeilla tähän mainioon laatikkoruokaan savulohta, joka tuo aivan uuden säväyksen. Ellet pelkää kaloreita, tarjoile lohilaatikon kanssa kirkastettua voita.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko
  • 11.10.202113:16
    Kaappaus keittiössä

    Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan

  • 30.03.202010:43
    Kala

    Kari Aihisen helppo lohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Graavilohilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suosikkivuoka lohesta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohipaistos