Savulohikastike
Julkaistu
Tarjoa lämmin savulohikastike pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainesosat
- 4 annosta
- 300 g savulohta
- pala purjosipulia
- ½ dl silputtua tilliä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ kalaliemikuutio
- 3 rkl Limmi-sitruunamehua
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Viipaloi purjosipuli ja paista kevyesti öljytyssä kasarissa. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan. Lisää kerma-vehnäjauhoseos ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike tillillä, sitruunamehulla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje