Savulohikastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671432/landscape16_9/515/290/2bfaf9e3b9ec7c32a82eb044c25ce637/Fu/623926-8517.jpg)
Tarjoa lämmin savulohikastike pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainesosat
- 4 annosta
- 300 g savulohta
- pala purjosipulia
- ½ dl silputtua tilliä
- 2 dl ruokakermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl ruokaöljyä
- ½ kalaliemikuutio
- 3 rkl Limmi-sitruunamehua
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Viipaloi purjosipuli ja paista kevyesti öljytyssä kasarissa. Sekoita vehnäjauhot kerman sekaan. Lisää kerma-vehnäjauhoseos ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan.
Leikkaa savulohi pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta kastike tillillä, sitruunamehulla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka